marți, 23 ianuarie 2018










PRODUSE COSMETICE DE CARE AI NEVOIE PENTRU A OBTINE UN MACHIAJ IMPECABIL SI PROFESIONAL .


Exista pe piata o gama variata de produse de make-up. Iti voi vorbi despre diferite produse cosmetice, pentru ce se folosesc si poate te ajut sa descoperi care ti se potrivesc.

1. FONDUL DE TEN

Reprezinta cea mai importanta investitie a ta in materie de machiaj! Daca il alegi si il folosesti corect poate sa-ti faca pielea sa arate impecabil si natural, poate sa iti acopere imperfectiunile si petele de orice culoare.

In alegerea fondului de ten perfect trebuie sa tii cont de doua aspecte:
Potriveste-l cu nuanta ta de ten
Alege formula care sa corespunda nevoilor pielii tale.

Nu uita: un fond de ten bun nici nu trebuie sa se observe ca il ai pe fata, trebuie sa creezi iluzia ca ai o piele sanatoasa si frumoasa. Pe scurt, exista fonduri de ten: crema( are un grad mare de acoperire, atentie la aplicare pentru ca poate sa dea un aspect incarcat de masca); baton (ofera un grad maxim de acoperire, foloseste-l daca ai intradevar probleme grave cu aspectul tenului acnee pronuntata); spuma (recomandat pentru pielea matura, nu incarca si ofera un aspect natural) si nu in ultimul rand fondul de ten lichid – preferatul meu.

FOND DE TEN LICHID

Este cel mai comun si se potriveste cu majoritatea, daca nu cu toate tipurile de ten. Este disponibil de la formule non-grase sau care absorb grasimea pana la formule hidratante care acopera imperfectiunile.

Personal imi plac urmatoarele:

Fondul de ten HD de la Make up For Ever(MUFE) formula fara uleiuri, cu acoperire medie spre mare a imprefectiunilor, fiind invizibil pe camerele de filmat si in viata reala. Textura extrem de fina este usor de aplicat. Imbogatita cu agenti de hidratare, lasă pielea moale si radianta. Este disponibil într-o gamă largă de nuanțe pentru a se potrivi tuturor tonurilor de piele. Se va potrivi deci tenurilor uscate, normale, mixte. Daca tenul tau prezinta imperfectiuni, cosuri, acne, nu iti recomand sa-l folosesti pentru ca nu are putere mare de acoperire.

Un alt fond de ten lichid pe care l-am testat si este potrivit pentru ascunderea imperfectiunile pielii, uniformizarea si matifierea tenului, avand un finisaj pulbere non-gras este fondul de ten tot de la MUFE – MAT VELVET+. Rezultatul este fara cusur si dureaza ore intregi. . Folosind mai multe straturi pentru a ajuta la ascunderea petelor creeaza un finisaj catifelat. Este potrivit si pentru tenul sensibil.

Si fondul meu de ten preferat, pe care il folosesc cel mai des in realizarea machiajelor este Estee Lauder – Double Wear. Il iubesc – acopera perfect toate imperfectiunile, are textura neteda, lichidul este foarte stabil, rezistent la apa si de lunga durata. In timp ce are o acoperire foarte buna, este de asemenea usor de aplicat. Aplicat usor fondul de ten Double Wear – Estee Lauder iti va crea un ten de portelan.

2.CORECTORUL

Vei utiliza texturi diferite in functie de zona-problema. Adica : corectorul (anticearcanul) folosit pentru acoperirea zonei de sub ochi trebuie sa fie cremos si umed, iar corectorul destinat acoperirii eruptiilor pielii sau a capilarelor distruse trebuie sa fie mult mai uscat ca sa adere mai bine si pentru a dura mai mult. Pentru acoperirea cearcanelor eu folosesc in realizarea machiajelor varianta cu aplicator. Are o textura fluida si uniformizeaza si catifeleaza tenul, intra repede in piele si ascunde aproape orice tip de cearcane. Dupa aplicarea acestui corector te sfatuiesc sa il fixezi prin aplicarea unei pudre, va rezista mai mult si nu se va strange intre ridurile fine.

Eu iti recomand ca si anticearcan cel de Estee Lauder – Double Wear (nuanta 02), iar ca pudra fixatoare MUFE – HD Compact.

Daca tenul tau prezinta probleme ce nu pot fi acoperite cu fond de ten iti recomand folosirea unui baton corector cremos. Acesta confera o acoperire completa, dar nu este introtdeauna usor de integrat in machiaj. Il vei folosi doar pentru ascunderea celor mai vizibile eruptii sau decolorari ale pielii. Iti recomand sa incerci batonul Vichy – Dermablend.

3. EVIDENTIATORUL – ILUMINATORUL

De foarte multe ori acesta este confundat cu un corector, ceea ce, nu este adevarat. Evidentiatorul ne ajuta sa ascundem defectele, dar nu le acopera propriu-zis. Evidentiatorul are proprietati care reflecta lumina cu scopul de a minimiza zonele umbrite ale fetei. Altfel spus, il poti aplica pe zonele umbrite de pungile de sub, pe ridurile fine, pe partea superioara a pometelui. Trebuie sa il aplici in cantitati mici pe zona intunecata pentru a o lumina.

Folosesc mai multe evidentiatoare si cremoase si pudra, dar preferatul meu este cel de la Melkior – pudra luminoasa irizata.

4. PUDRA

Aceasta fixeaza machiajul, absoarbe grasimile din piele si impiedica tenul sa straluceasca pe durata intregii zile. Pudra se gaseste in doua formule : pulbere sau compacta. Daca ai un ten normal sau uscat sau ai tenul matur iti recomand sa folosesti pudra pulbere. Aceasta nu va incarca tenul si va fixa excelent machiajul. Pudra compacta incarca mai mult tenul decat cea pulbere, de aceea o poti aplica direct pe pielea curata si hidratata cu o crema de zi pentru un aspect proaspat, natural.

Eu iti recomand pudra pulbere INGLOT si pudra compacta Make up For Ever – Pro Finish.

5. BRONZANTUL

Este folosit pentru a conferi pielii o stralucire calda si sanatoasa. Se gaseste de obicei sub forma de crema sau pudra. Eu il folosesc ca si contur, pentru a sculpta forma fetei. Il aplic pe zona pometilor inainte de blush. Poate fi chiar si o pudra mai inchisa la culoare. Eu folosesc pudre mate inchise la culoare. Le poti incerca pe urmatoarele: pudra compacta Stage, pudra bronzanta mata Melkior, Pro Sculpting Duo Make Up For Ever.

6. FARDUL DE OBRAZ / BLUSH

Se gaseste in 4 variante : pudra, crema, gel si lichid. Eu folosesc fardurile de obraz pudra si cele cremoase.

Fardul de obraz pudra este un pigment intr-o baza de pudra. Aplicat cu o pensula speciala da fetei un plus de culoare. Este cea mai des utilizata varianta de blush, este foarte usor de folosit si se gaseste intr-o larga paleta de culori. Este si cea mai buna optiune pentru tenul gras. Eu iti recomand blushul meu preferat: Benefit – sugarbomb

Fardul de obraz crema este un pigment intr-o baza de crema. Dupa aplicare are un aspect proaspat si usor umed. Este cea mai buna optiune pentru tenul uscat. Trebuie aplicat peste fdtul de ten (daca nu ai nevoie sau nu doresti sa folosesti fdt il poti aplica direct pe piele), inainte de aplicarea pudrei pentru ca altfel nu se va integra bine in machiaj. Aplica fardul de obraz cremos cu ajutorul unui buretel si tapoteaza zona pana ce produsul intra in piele. Eu folosesc paletele de farduri cremoase Sleek.

7. PRODUSE PENTRU EVIDENTIEREA SPRANCENELOR

Acestea pot fi colorate cu urmatoarele produse : creion, pudra (fard), crema, gel.

Creionul – cel pentru sprancene are o consistenta usor cerata pentru a adera mai bine si pentru a rezista mai mult timp. Daca folosesti un creion pt sprancene, asigura-te ca este bine ascutit – cu cat varful este mai ascutit, cu arat este mai usor de utilizat. Evita creioanele pentru sprancene care au prea multa ceara ! Vei obtine un aspect artificial si strident. Un creion nu foarte cerat este cel de la Melkior – creion maro cu pensula.

Fardul de sprancene – este mat cu un continut ridicat de pigment. Se aplica cu pensula speciala (o voi prezenta detaliat intr-un articol detaliat ustensilelor de machiaj J ). Pentru a oferi sprancenelor tale un aspect natural foloseste-l la acoperirea spatiilor existrente. Deasemenea fardul de sprancene poate fi folosit pentru a fixa cremele sau creioanele de sprancene – astfel le vei pune mai mult in evidenta. Eu iubesc Brow Powder Duo – Anastasia

Crema de sprancene – iti va oferi o infatisare spectaculoasa si aspectul cel mai putin natural. Este o crema mata, aplicata cu ajutorul unei pensule si iti ofera o acoperire opaca. Preferatul meu: Aqua Brow – Make Up For Ever.

Gelul pentru sprancene sau rimel pentru sprancene – este ideal pentru sprancenele care nu au o crestere uniforma pentru ca te ajuta sa le ordonezi si sa le fixezi. Gelul poate fi colorat sau incolor. Iti recomand sa le incerci pe cele de la Anastasia.

Iti voi explica mai multe despre aplicarea corecta a produselor de sprancene intr-un articol dedicat sprancenelor 🙂

8. CONTURUL PENTRU OCHI

Este disponibil in urmatoarele variante : contur lichid, compact, crema si creion contur.

Conturul lichid numit si eyeliner lichid sau tus de ochi : este o pasta lichida colorata care se aplica cu o pensula foarte subtire. Se gaseste si sub forma unui marker ori a unui aplicator cu varf foarte ascutit din burete. Este indicat sa folosesti acest tip de tus doar pentru conturarea genelor de sus. Aplicat pe genele de jos da un aspect artificial si strident, deci te sfatuiesc sa eviti aplicarea in aceasta zona 🙂

Iti recomand : Tus de ochi lichid – Melkior

Conturul compact – este un produs cu aspect de pudra compacta, care se aplica cu o pensula umeda. Rezultatul final va fi asemanator cu cel al produsului lichid. Eu personal nu folosesc contur compact 🙂

Conturul crema – cunoscut si sub numele de eyeliner gel – se aplica cu o pensula subtire. Se obtine aproximativ acelasi rezultat ca si la folosirea celui lichid, dar se usuca mai repede, se aplica mai usor si are un aspect final mat. Eu iti recomand eyeliner gel – Make-up Atelier Paris.

Creionul contur – se gaseste in multe variante : mai uscat, mai tare, cremos etc. Este foarte usor de folosit insa nu vei obtine linia aceia perfecta ca cea trasata cu tus sau eyeliner gel :). Daca iti place sa-ti conturezi ochii cu creionul te sfatuiesc ca peste el sa aplici fard in aceiasi culoare, astfel nu se va mai intinde pe fata. Deasemenea te sfatuiesc sa folosesti un creion rezistent la transfer.

9. RIMELUL

Il gasim de obicei in 3 variante : de volum, alungire, definire. Cel mai import lucru in alegerea unui rimel potrivit tie il reprezinta periuta aplicatoare. Periutele au urmatoarele forme de baza :
Aplicator in forma de semiluna : te va ajuta sa-ti mentii genele curbate (intoarse) in timp ce aplici rimelul.
Aplicatorul gros si rigid – te ajuta sa-ti ingrosi genele aplicand rimel pe fiecare fir in parte.
Aplicatorul care seamana cu o surubelnita – are perii foarte mici si aspri sau deloc, te ajuta sa separi genele colorand fiecare fir de par pornind chiar de la radacina.
Aplicatorul conic – are perisori foarte scurti la capete si din ce in ce mai lungi catre centru. Te ajuta sa separi fiecare geana in parte in timp ce ii dai un plus de volum.

Evita sa folosesti rimelul rezistent la apa, se indeparteaza foarte greu si poate distrugene firele de geana mai delicate. De asemenea daca ai ochii sensibili sau esti predispusa la alergii fereste-te sa-l folosesti deoarece este cel mai iritant dintre toate.

Imi place sa folosesc atat pentru mine cat si pentru cliente orice rimel pentru volum. Iti pot recomanda sa incerci: Colossal Volum` Express – Maybelline , Smoky Lash – MUFE, Smoky Extravagant – MUFE.

10. FARDUL DE PLEOAPE – oooo DA, aici pot vorbi non stop 🙂 , o sa incerc sa ti prezint pe scurt cateva aspecte.

Exista diferite texturi si poti obtine mai multe aspecte. Texturile fardului de pleoape pot fi : pudra, crema, lichid.https://m.facebook.com/nyxcosmetics/?tsid=0.7090532154297102&source=result#!/nyxcosmetics/photos/a.109559869082644.5609.105231842848780/1696855107019771/?type=3&source=48&__tn__=EH-R

Fardul de pleoape pudra : pot fi farduri pulbere/pigmenti sau compacte. Exista in nuante de la mat, la stralucitor, iridescent, sidefate (vezi ce inseamna fiecare in articolul precedent).




Fardurile cremoase : daca ai pleoapa grasa sau de obicei aceasta strange produsul nu iti recomand sa-l folosesti. Se potriveste de minune doamnelor in varsta cu pleoapa uscata. Exista farduri crema care se pot strange indiferent de tipul pleoapei, dar se gasesc si farduri crema care dupa uscare capata un aspect pudrat. Indifirent de ce fard cremos vrei sa folosesti usuca-l f bine cu fard pudra. Vei obtine astfel si un aspect mai intens.

Fardul lichid : este de obicei lucios, metalic si este cel mai greu de aplicat pt ca nu se integreaza usor in machiaj, trebuie sa ai dexteritate in aplicare deci mai bine nu-l incerca singura acasa :).

Pentru tine acasa iti recomand sa alegi palete de farduri compacte, cum ar fi cele de la Atelier Paris – nuantele sunt alese deja de profesionisti cu tonuri de la culori deschise la cele închise, uşor de aplicat. Incearca orice fard gasesti in comert si-ti place:)

Despre aplicarea fardului si crearea tipurilor de machiaje vom vorbi multttt in alte articole!

11. RUJUL

Rujul mat : iti va oferi o acoperire completa si intensa, dar fara stralucire. Se fixeaza foarte bine insa nu-ti va face buzele sa para mai tinere sau mai pline. Rezista mult insa poate da buzelor tale o senzatie si un aspect de deshidratare. Poti incerca Aqua Rouge – MUFE, rujurile mate INGLOT, MAC.

Rujul crema : contine o cantitate mai mare de emolienti decat cel mat, iti va acoperi si hidrata buzele foarte bine, aspectul final fiind unul umed si nu stralucitor.

Rujul iridescent : are un aspect deschis, lucios si metalic. Asigura o acoperire opaca.

Luciul de buze transparent : este foarte deschis la culoare si culoarea buzelor se va vedea prin el. Este mai rezistent decat luciul de buze colorat, dar nu mai rezistent decat rujul crema. Este ideal pentru o aplicare rapida 🙂

Luciul de buze colorat (gloss, ruj lichid) : – este un produs care confera buzelor stralucire extrema si multa hidratare. Nu este foarte rezistent, trebuie improspatat mereu, dar va oferi un aspect proaspat si radiant. Iti poate face buzele sa para mai voluptoase.

https://scontent.fsbz1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/26841539_1695833967121885_8916683100206181106_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=8c482fe8192b1b8b9e68c7090232bb1c&oe=5AE6EEB9
#CosmeticopediaSharesYourLinks

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu